Skip to Store Area:

Goudpensioen

Veel producten uit voorraad leverbaar SNELLE LEVERING
 Veel producten uit voorraad leverbaar WINKEL IN AMSTERDAM

 Veel producten uit voorraad leverbaar ALTIJD ACTUELE PRIJZEN

 Veel producten uit voorraad leverbaar VEILIG BETALEN

 Veel producten uit voorraad leverbaar GROOTSTE ASSORTIMENT

Tag Archives: Bavarian Mint

Bavarian Mint
De Bavarian Mint ligt in Beieren en is een van de instellingen die officieel euromunten mag produceren. De Bavarian Mint, ook wel Beierse Mint genoemd, is tevens het oudste gevestigde bedrijf van München. Het werd in 1158 opgericht. Naast de circulerende Euro slaat de Bavarian Mint ook herdenkingsmunten.

Euromunten Duitsland
Ieder land heeft zijn eigen Euromunten. Duitsland kent vijf munthuizen waar de euromunt wordt geslagen. De munten afkomstig van een bepaald munthuis zijn herkenbaar aan een letter. Voor de Bavarian Mint wordt de letter D gebruikt. Dit geldt voor alle munten vanaf 1873 tot heden. 1873 was het jaartal dat alle oude valuta uit de handel werd genomen en vervangen werd door één gemeenschappelijke munt. Sinds 2002 heeft de Euromunt zijn intrede gedaan. Bavarian Mint was verantwoordelijk voor het produceren van 3,57 miljard euromunten, nodig voor de introductie van de Euro. De Duitse Euromunten werden al jaren voor uitgifte geslagen, maar dragen allemaal minimaal het jaartal 2002. Nederlandse Euromunten dragen het jaartal van muntslag, dus vanaf jaartal 1999.

Alle munten van de Bavarian Mint
Naast de huidige euromunten was Bavarian Mint ook verantwoordelijk voor het slaan van de Deutsche Mark, Reichsmark munten en Rentemark specie. Daarnaast geven ze de Andorra Eagle bullion munt serie uit. Bavarian Mint slaat ook munten voor landen als Oostenrijk, België, Ierland, Israël, Japan en nog een aantal landen.

Voor de Olympische zomerspelen van 1972 sloeg Bavarian Mint de olympische medailles. Er zijn veel gedenkingsmunten geslagen, onder andere voor de porseleinfabriek in Nymphenburg Palace. Een populaire munt van Bavarian Mint is de 1 ounce Somalische Olifant. Deze behoort tot de African Wildlife Serie. Ieder jaar weer wordt de olifant door Bavarian Mint opgenomen in het ontwerp van zilveren en gouden munten.

Verzamelaarsmunten
Veel verzamelaarsmunten zijn afkomstig van Bavarian Mint. Een meerwaardeherdenkingsmunt moet alleen in het land van uitgifte geldig zijn. De uitgifteprijs moet minimaal de nominale waarde zijn, hoger mag ook. Een meerwaardeherdenkingsmunt of verzamelaarsmunt wordt in deze vorm ook wel een beleggingsmunt genoemd. Bavarinan Mint slaat deze munten in zilver en goud. Populair zijn de collecties Duitse munten onder de naam Bayerishe Hauptmunzamt.

Medailles van Bavarian Mint
Bavarian state Mint sloeg in 1972 de bekende Olympische medaille. De herinneringsmedaille voor de porseleinfabriek van Nymphenburg was ter ere van het 250 jarig bestaan. In 2008 bestond de Beierse hoofdstad 850 jaar. Bavarian Mint sloeg voor deze gelegenheid de eerste herinneringsmedaille in 2006.