Skip to Store Area:

Goudpensioen

Veel producten uit voorraad leverbaar SNELLE LEVERING
 Veel producten uit voorraad leverbaar WINKEL IN AMSTERDAM

 Veel producten uit voorraad leverbaar ALTIJD ACTUELE PRIJZEN

 Veel producten uit voorraad leverbaar VEILIG BETALEN

 Veel producten uit voorraad leverbaar GROOTSTE ASSORTIMENT

Vooruitblik 2020: wat gaat er met de goudprijs gebeuren?

2019 is al een gouden jaar geweest. De prijs van goud bereikte dit jaar zijn hoogste piek in zes jaar tijd. Vanaf de tweede helft van 2019 schoot de goudprijs omhoog en is sinds de afgelopen drie maanden aan het schommelen tussen de 1400 EUR en de 1315 EUR per troy ounce. Kopers van fysiek goud merkten dit niet alleen aan het feit dat hun aankopen duurder werden, maar ook dat populaire goudproducten uitverkocht raakten en de levertijden langer werden. Men zou bijna kunnen spreken van een goudkoorts. Maar wat zijn de verwachtingen voor het jaar 2020?

Economie en wereldpolitiek
Zoals altijd is een voorspelling op het gebied van goud voornamelijk koffiedik kijken. Goud zit vaak in de lift wanneer de economische groei tegenvalt of wanneer het onrustig is in de wereldpolitiek. Deze twee factoren blijven in 2020 relevant. Zo heeft de Europese Commissie onlangs de groeivoorspelling voor de eurolanden verlaagd – van 1,4 procent naar 1,2 procent – voor het komend twee jaar. Ook in ons buurland Duitsland, dat één van de sterkste economieën ter wereld heeft, verwachten economen een groei van slechts 0,9 procent. Aan de andere kant van de oceaan is de economische groei in Amerika iets hoger uitgevallen dan verwacht. Toch zet de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China de wereldeconomie momenteel onder druk.

Goud in 2020 volgens de analisten
Volgens de laatste voorspellingen van de Wereldbank kunnen beleggers een stijging van de goudprijs verwachten omdat onzekerheid de markt blijft domineren. Analisten van deze bank spreken van een stijging van 5.6% in 2020. Dit zou uitkomen op een goudprijs dat richting de 1455 EUR per troy ounce gaat.  Ook investeringsbank Goldman Sachs gelooft in deze stijging omdat het edelmetaal weer in trek lijkt te zijn bij investeerders die op zoek zijn naar diversificatie in de vorm van alternatieve beleggingsactiva.

En hoe zit het met zilver?
De vooruitzichten voor zilver blijken eveneens positief gestemd. De verwachting van de Wereldbank is dat zilver in 2020 zo’n 4.9 procent gaat stijgen naar een prijs van ongeveer 17,25 EUR per troy ounce. Goldman Sachs is iets voorzichtiger en spreekt van 16,35 EUR per troy ounce.

Bronnen: Volksrant; Kitco News; Reuters

Geef een reactie

Helaas, je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.