Skip to Store Area:

Goudpensioen

Veel producten uit voorraad leverbaar SNELLE LEVERING

 Veel producten uit voorraad leverbaar WINKEL IN AMSTERDAM

 Veel producten uit voorraad leverbaar ALTIJD ACTUELE PRIJZEN

 Veel producten uit voorraad leverbaar VEILIG BETALEN

 Veel producten uit voorraad leverbaar GROOTSTE ASSORTIMENT

Diamant

Er komen geen producten overeen met de selectie.

Bij Gold2Send kunt u sieraden kopen. Bij Gold2Send vindt u een uitgebreide collectie diamanten.

Een diamant symboliseert puurheid en kracht. Het is het hardste materiaal dat op aarde bestaat. Diamant werd voor het eerst ontdekt in India en heeft altijd al een bijzondere aantrekkingskracht op de mens gehad. Volgens de oude Grieken waren het tranen van de goden, volgens de Romeinen stukjes van vallende sterren en tot de 15e eeuw waren diamanten alleen voorbehouden om gedragen te worden door mannen.

Diamant certificaten

Goudpensioen diamanten kopen
Goudpensioen.nl biedt u de gelegenheid om tegen zeer aantrekkelijke prijzen diamanten te kopen. Zoekt u een speciale diamant, of heeft u speciale wensen dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wilt u de aangekochte diamanten in een juweel laten zetten, dan doen wij dit graag voor u in uw gewenste ring of zetting. Goudpensioen staat namelijk continue in contact met betrouwbare diamantzetters binnen haar netwerk.
Uiteraard zijn alle diamanten voorzien van een internationaal erkend certificaat van GIA, IGI of HRD. Hierin wordt informatie gegeven over alle kenmerken van de diamant. Goedkoop diamanten kopen doet u dus bij Goudpensioen in Amsterdam.

Diamant kopen als vintage sieraad
Bij Goudpensioen bieden wij u de mogelijkheid om diamant aan te kopen in sieraadvorm. Door te kiezen voor een vintage sieraad kunt u uw diamant aan kopen tegen het margetarief BTW – dit is dus voordeliger dan wanneer u voor losse stenen kiest. Bekijk het wisselende aanbod direct in onze webshop.

Wat is een diamant
Diamant is een kristal dat bestaat uit 99.95% pure koolstofatomen. Door de unieke rangschikking van deze koolstofatomen ziet een diamant er totaal anders uit dan andere pure koolstofmineralen, zoals bijvoorbeeld grafiet. Diamant ontstond tussen 140 en 190 kilometer onder de aardkorst. Onder extreme druk en temperatuur werden de koolstofatomen gevormd. Door vulkanische activiteit werden de diamanten naar het aardoppervlak geduwd. Daar worden ze in grote mijnen ontgonnen.
Tegenwoordig zijn de meeste diamanten afkomstig uit Afrika. Andere vindplaatsen bevinden zich in Canada, Rusland, Brazilië, India en Australië.

Karaat
Het gewicht van een diamant wordt uitgedrukt in karaat. 1 karaat is 200 mg. Het woord ‘karaat’ is afgeleid van ‘carob’, de pit van de Johannesbroodboom. Vroeger werden diamanten gewogen door ze te vergelijken met de zaden van de Johannesbroodboom. Een Johannesbroodboompit weegt ‘precies’ 200 mg.

Industriële toepassingen
Diamanten zijn tegenwoordig onmisbaar voor de industrie. Auto-magnaat Henry Ford sponsorde onderzoek naar de toepassingen van diamant. Diamanten die worden gebruikt voor industriële toepassingen zijn doorgaans van een mindere kwaliteit dan die op de edelsteenmarkt, maar ze behouden dezelfde eigenschappen, zoals  hardheid en duurzaamheid.

Gereedschappen gemaakt van industriële diamanten worden gebruikt in de auto-, vliegtuig- spiegel- en optische industrie en op het gebied van gas en olie boring. In de textielindustrie, worden  apparaten gemaakt van diamanten, gebruikt om patronen te knippen. In de geneeskunde, worden snijinstrumenten gemaakt van diamanten, en de bouwsector maakt gebruik van diamanten gereedschappen voor het slijpen en snijden van beton en bestrating.

Briljant en emerald diamanten

Emerald slijpvorm
Een emerald geslepen diamant, is een rechthoekige diamant met geslepen hoeken. Dit type slijpvorm is ook bekend als de “trap slijpvorm”, omdat de brede, platte vlakken doen denken aan de treden van een trap. Oorspronkelijk werd de emerald slijpvorm ontwikkeld voor het slijpen van smaragden. Emerald diamanten zijn vaak minder duur dan de klassieke ronde briljant geslepen diamanten. Zo heeft u met een emerald dus een grotere steen dan wanneer u voor een briljant kiest.

Briljant slijpvorm
Een briljant geslepen diamant is een rond geslepen diamant met 57 facetten. Deze slijpvorm geeft een maximale schittering en lichtreflectie. De ronde diamant, ook wel ronde briljant genoemd, is de klassieke vorm voor diamanten. Maar liefst 75% van alle verhandelde diamanten zijn ronde briljanten. Briljant geslepen diamanten zijn sinds jaar en dag de meest gekozen edelstenen voor (verlovings)ringen.

Diamantkleur
Geen twee diamanten zijn gelijk. Zo zijn er verschillende vormen, kleuren en groottes. De perfecte diamant is zo kleurloos mogelijk. De kleurgraad beschrijft de kleurschakeringen in de diamant. Kleurgraad D is perfect kleurloos. De kleurschaal gaat van D tot Z met schakeringen van gele tot  bruine tinten.