Skip to Store Area:

Goudpensioen

Veel producten uit voorraad leverbaar SNELLE LEVERING
 Veel producten uit voorraad leverbaar WINKEL IN AMSTERDAM

 Veel producten uit voorraad leverbaar ALTIJD ACTUELE PRIJZEN

 Veel producten uit voorraad leverbaar VEILIG BETALEN

 Veel producten uit voorraad leverbaar GROOTSTE ASSORTIMENT

2 Oz Kangoeroe gouden munt (diverse jaren)

Meer afbeeldingen

2 Oz Kangoeroe gouden munt (diverse jaren)

E-mail naar een vriend

Schrijf de eerste beoordeling van dit product

Op aanvraag

Snel overzicht

Een 2 troy ounce gouden Australische Kangoeroe munt bevat 2 troy ounces (62.2070 gram) zuiver goud en is een van de grootste geproduceerde gouden beleggingsmunten. De gouden Kangoeroe munten worden geslagen door de Australische Perth Mint. Deze grote 2 ounce gouden munten veranderen niet jaarlijks van ontwerp, zoals de kleinere denominaties.


De 2 troy ounce Australische kangoeroe draagt de status van wettig betaalmiddel en wordt wereldwijd erkend als beleggingsgoud. In 1991 werden de 2 en 10 troy ounce en de 1 kilo Australische Kangoeroes geïntroduceerd. In 1991, het eerste jaar van verschijnen, was de nominale waarde van de 2 troy ounce Australische Kangoeroe $500. In 1992 werd het veranderd naar $200, om het in verhouding te  brengen met de waarde van de munten van 1 ounce ($100). De Australische gouden Kangoeroe (toen nog ‘Australian Golden Nugget’) werd voor het eerst geslagen in 1986 door de Perth Mint.

De Gouden Nugget / Gouden Kangoeroe
De Gouden Australische Kangoeroe heette vroeger ‘Golden Nugget’. Deze afbeelding van een goudklomp was van 1886 tot 1989 het symbool voor deze munten. Hierna werd besloten tot de meer herkenbare afbeelding van de Australische kangoeroe, omdat de Perth Mint meerdere munten uitgeeft met afbeeldingen van Australische dieren, zoals de Kookaburra en de Koala munten. De Gouden Nugget / Gouden  Kangoeroe series werden geïntroduceerd in 1986 door de Gold Corporation, onder eigendom van de regering van West-Australië.

Wettig betaalmiddel
Alle Australische Kangoeroe munten zijn een wettig betaalmiddel. Op de voorzijde staat de beeltenis van Hare Majesteit Koningin Elizabeth II. Bijzonder is, dat het ontwerp op de achterzijde van de 2 troy ounce gouden Australische Kangoeroe munten nooit verandert. Bij de lagere denominaties verschijnt er wèl elk jaar een nieuw ontwerp van een kangoeroe. Op de 2 troy ounce gouden Australische Kangoeroe staat altijd dezelfde rode kangoeroe (de ‘red kangaroo’).

*Afbeelding is een voorbeeld

* De getoonde afbeelding is een voorbeeld, het geleverde product kan hiervan afwijken. Dit product wordt nieuw geleverd direct van de producent. U ontvangt het product in een muntcapsule.
** Het aangegeven gewicht heeft uitsluitend betrekking op het gewicht van het edelmetaal. Het totale gewicht van het product kan hierdoor afwijken.
*** Getoonde prijzen zijn inclusief BTW (indien van toepassing).

Prijs op aanvraag Ja
Fabrikant Perth Mint
Metaal Goud
Gewicht van edelmetaal 62,20 gram | 2 troy ounce
Zuiverheid 999,9/1000
Kwaliteit UNC
Jaartal Diverse
Afmeting Ø 40,60 x dikte 4,00 mm
Nominale waarde AU$ 200,-
Certificaat Nee
Herkomst Australië
Levertijd Op aanvraag
BTW Tarief 0% tarief

Schrijf uw eigen beoordeling

Uw beoordeelt het product: 2 Oz Kangoeroe gouden munt (diverse jaren)

Hoe waardeert u dit product?*
  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Product waarde  • Reload captcha