Skip to Store Area:

Goudpensioen

Veel producten uit voorraad leverbaar SNELLE LEVERING

 Veel producten uit voorraad leverbaar WINKEL IN AMSTERDAM

 Veel producten uit voorraad leverbaar ALTIJD ACTUELE PRIJZEN

 Veel producten uit voorraad leverbaar VEILIG BETALEN

 Veel producten uit voorraad leverbaar GROOTSTE ASSORTIMENT

10 Oz Kangoeroe gouden munt (diverse jaren)

Meer afbeeldingen

10 Oz Kangoeroe gouden munt (diverse jaren)

E-mail naar een vriend

Schrijf de eerste beoordeling van dit product

Op aanvraag

Snel overzicht

De 10 troy ounce Australische Kangoeroe: dat is 311.035 gram zuiver goud! Met dit gewicht is het een van ‘s werelds grootste gouden beleggingsmunten. In 1991, het jaar van verschijnen, was de nominale waarde 2.500 Australische dollar. In 1992 werd dit $1.000, om het in proportie te brengen met de munten van 1 ounce ($100).


De 10 troy ounce gouden Australische Kangoeroe  is met een diameter van 59,70 mm, een dikte van 7,65 mm, en een bruto gewicht van 311 gram (10 troy ounces) met recht een grote jongen onder de gouden beleggingsmunten. Deze Australische Kangoeroe munten van de Perth Mint, heetten oorspronkelijk “Gold Nuggets”. Deze ‘goudklomp’ was van 1886 tot 1989 het symbool voor de Australische munten, totdat de kangoeroe voor het ontwerp werd gebruikt om duidelijker te maken dat het om echt Australische munten gaat. Zo slaat de Perth Mint ook beleggingsmunten met afbeeldingen  van de populaire Kookaburra en Koala.Tot 2008 stond het woord ‘Nugget’ nog op de voorzijde van de munt, daarom worden de Australische Kangoeroe munten ook vaak ‘Kangaroo-Nuggets’ genoemd. Op de andere zijde van de 10 troy ounce Australische Kangoeroe staat een afbeelding van Queen Elizabeth II, met de tekst Australië.

10 troy ounce fysiek goud!
De 10 troy ounce Australische Kangoeroe is natuurlijk een fantastische investering in fysiek goud. Naast de grote 10 troy ounce Australische Kangoeroe, zijn ook de 1kg en 2, 1, 1/2, 1/4 , 1/10 en 1/20 ounce denominaties uitgegeven. Over gouden munten wordt geen BTW geheven. Vanzelfsprekend zijn de gouden 10 troy ounce Australische Kangoeroe munten nieuw geslagen.

*Afbeelding is een voorbeeld

* De getoonde afbeelding is een voorbeeld, het geleverde product kan hiervan afwijken. Dit product wordt nieuw geleverd direct van de producent. U ontvangt het product in een muntcapsule.
** Het aangegeven gewicht heeft uitsluitend betrekking op het gewicht van het edelmetaal. Het totale gewicht van het product kan hierdoor afwijken.
*** Getoonde prijzen zijn inclusief BTW (indien van toepassing).

Prijs op aanvraag Ja
Fabrikant Perth Mint
Metaal Goud
Gewicht van edelmetaal 311,03 gram | 10 troy ounce
Zuiverheid 999,9/1000
Kwaliteit UNC
Jaartal Diverse
Afmeting Ø 60,30 x dikte 7,90 mm
Nominale waarde AU$ 1.000,-
Certificaat Nee
Herkomst Australië
Levertijd Op aanvraag
BTW Tarief 0% tarief

Schrijf uw eigen beoordeling

Uw beoordeelt het product: 10 Oz Kangoeroe gouden munt (diverse jaren)

Hoe waardeert u dit product?*
  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Product waarde  • Reload captcha