Skip to Store Area:

Goudpensioen

check SNELLE LEVERING

 check WINKEL IN AMSTERDAM

 check ALTIJD ACTUELE PRIJZEN

 check VEILIG BETALEN

 check GROOTSTE ASSORTIMENT

1 Oz Maple Leaf goud (diverse jaren)

Meer afbeeldingen

1 Oz Maple Leaf goud (diverse jaren)

E-mail naar een vriend
Op aanvraag

Beschikbaarheid: Niet in voorraad.

€ 973,46
  • Koop 3 voor € 972,46 per stuk.  
  • Koop 5 voor € 971,46 per stuk.  
  • Koop 10 voor € 970,46 per stuk.  
  • Koop 25 voor € 969,46 per stuk.  

Snel overzicht

De 1 troy ounce Maple Leaf werd in 1979 voor het eerst geslagen door de Royal Canadian Mint. Deze gouden beleggingsmunten zijn een wettig betaalmiddel en hebben een nominale waarde van 50 Canadese Dollar. De Canadese 1 troy ounce Maple Leaf weegt 31,1 gram en bevat 99,99% zuiver goud (1 troy ounce).


De 1 troy ounce gouden Maple Leaf  is een puur gouden beleggingsmunt. Vanwege de hoge zuiverheid is de munt erg zacht en daardoor is de gouden Maple Leaf vooral geschikt als beleggingsmunt. De Maple Leaf wordt sinds 1979 uitgegeven door de Canadian Mint en is de eerste beleggingsmunt met een goudgehalte van 24 karaat (99,99% puur goud).

1 troy ounce Maple Leaf, de best verkochte beleggingsmunt
De gouden 1 troy ounce Maple Leaf munten behoren tot de best verkochte gouden munten ter wereld. Naast de 1 troy ounce Maple Leaf, zijn er nog 4 maten: ½ ounce ¼ ounce  1/10 ounce en 1/20 ounce. Behalve de gouden 1 troy ounce Maple Leaf, heeft de Royal Canadian Mint ook zilveren Maple Leafs geslagen met een zuiverheid van eveneens 99,99%. Er zijn zelfs Maple Leafs geslagen in palladium en platina.

Op de 1 troy ounce Maple Leaf staat, vanwege de tweetaligheid van Canada, de tekst ‘Fine Silver / Argent Pur’ in het Engels en Frans. Op de voorkant staat een afbeelding van het esdoornblad, het bekende staatssymbool van Canada. De achterkant toont een portret van Koningin Elizabeth II, en het opschrift ‘Elizabeth II’, ‘5 Dollars’ en het jaar van uitgifte.

Per 10 munten worden ze geleverd in de orginele tube. Losse munten worden geleverd in een munthoesje.

Let op!
De munten uit diverse jaren zijn gecirculeerd en kunnen hierdoor krassen of deuken hebben. Als u nieuwe munten wilt kunt u de gouden Maple Leaf 2014 aanschaffen.

* De getoonde afbeelding is een voorbeeld, het geleverde product kan hiervan afwijken. Dit product is gecirculeerd geweest en kan krassen en deuken bevatten. U ontvangt het product in een munthoesje. Bij 10 stuks wordt het geleverd in een orginale tube.
** Het aangegeven gewicht heeft uitsluitend betrekking op het gewicht van het edelmetaal. Het totale gewicht van het product kan hierdoor afwijken.
*** Getoonde prijzen zijn inclusief BTW (indien van toepassing).

Metaal Goud
Gewicht 31,10 gram | 1 troy ounce
Zuiverheid 999/1000
Kwaliteit Gecirculeerd
Jaartal diverse
Afmeting Ø 30,00 x dikte 2,87 mm
Nominale waarde CA$ 50,-
Certificaat Nee
Herkomst Canada
Levertijd Op aanvraag
BTW Tarief 0% tarief