Skip to Store Area:

Goudpensioen

Veel producten uit voorraad leverbaar SNELLE LEVERING

 Veel producten uit voorraad leverbaar WINKEL IN AMSTERDAM

 Veel producten uit voorraad leverbaar ALTIJD ACTUELE PRIJZEN

 Veel producten uit voorraad leverbaar VEILIG BETALEN

 Veel producten uit voorraad leverbaar GROOTSTE ASSORTIMENT

1 Oz Kangoeroe Jubileum 1989-2014 gouden munt

Meer afbeeldingen

1 Oz Kangoeroe Jubileum 1989-2014 gouden munt

E-mail naar een vriend

Schrijf de eerste beoordeling van dit product

Niet leverbaar

Snel overzicht

Het 25-jarige bestaan van deze muntenserie wordt gevierd met deze gouden 1 oz Kangoeroe Jubileum 1989-2014 munt. Het ontwerp is een eerbetoon aan de allereerste Kangoeroe munt en is gedrukt in 99,99% zuiver goud met een gewicht van 31,1 gram.De Gouden Kangoeroe Nugget munt is één van de populairste muntenseries van de Perth Mint. Een Australische munt pur sang, de Kangoeroe Nugget zag het daglicht in het jaar 1986 en werd eerst bekend als de Nugget, een verwijzing naar de goudklomp die de eerste paar jaar op de gouden munt werd afgebeeld. Vanaf 1989 werd de goudklomp vervangen door een Kangoeroe en dit dier wordt al 25 jaar lang op de munt afgebeeld. Elk jaar wordt het ontwerp geupdate met een nieuw en verrassende afbeelding van de kangoeroe. Zo blijft deze munt in trek onder zowel beleggers als verzamelaars over de hele wereld.

Gouden Kangoeroe Nugget: 25 jaar
Om het 25-jarige bestaan van de Kangoeroe Nugget te vieren, heeft Perth Mint in 2014 een jubileum editie van deze gouden munt op de markt gebracht. Het ontwerp is een eerbetoon aan de “Red Kangaroo,” bekend van de allereerste Kangoeroe editie  uit 1989. Om de afbeelding heen zien wij de tekst “Australian Kangaroo” en gegevens met betrekking tot de zuiverheid en het gewicht van de munt. Deze gouden jubileum editie verwijst zowel naar het geboortejaar van de gouden Kangoeroe Nugget als naar het productiejaar 2014.

Kenmerken van de Kangoeroe Nugget jubileum munt
Deze munt wordt geslagen in het standaard gewicht van 1 Troy Ounce (31,1 gram) goud met een zuiverheid van 999.9/1000 (24-karaat). Zoals alle gouden Kangoeroe Nuggets van dit gewicht heeft de munt een nominale waarde van 100 Australische dollars. De andere zijde van de gouden munt blijft onveranderd en is bekend van alle andere Perth Mint munten: een portret van Koningin Elizabeth II – kopstuk van de Commonwealth. De jubileumeditie van deze munt wordt geproduceerd in een beperkte oplage van slechts 65.000 gouden munten. De verwachting is dat deze munt gretig aftrek zal vinden onder liefhebbers van de Kangoeroe en Perth Mint munten.

* De getoonde afbeelding is een voorbeeld, het geleverde product kan hiervan afwijken. Dit product wordt nieuw geleverd direct van de producent. U ontvangt het product in een muntcapsule.
** Het aangegeven gewicht heeft uitsluitend betrekking op het gewicht van het edelmetaal. Het totale gewicht van het product kan hierdoor afwijken.
*** Getoonde prijzen zijn inclusief BTW (indien van toepassing).

Prijs op aanvraag Ja
Fabrikant Perth Mint
Metaal Goud
Gewicht van edelmetaal 31,10 gram | 1 troy ounce
Zuiverheid 999,9/1000
Kwaliteit UNC
Jaartal 2014
Afmeting Ø 32,10 x dikte 2,65 mm
Nominale waarde AU$ 100,-
Certificaat Nee
Herkomst Australië
Levertijd Niet leverbaar
BTW Tarief 0% tarief

Schrijf uw eigen beoordeling

Uw beoordeelt het product: 1 Oz Kangoeroe Jubileum 1989-2014 gouden munt

Hoe waardeert u dit product?*
  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Product waarde  • Reload captcha