Skip to Store Area:

Goudpensioen

Veel producten uit voorraad leverbaar SNELLE LEVERING
 Veel producten uit voorraad leverbaar WINKEL IN AMSTERDAM

 Veel producten uit voorraad leverbaar ALTIJD ACTUELE PRIJZEN

 Veel producten uit voorraad leverbaar VEILIG BETALEN

 Veel producten uit voorraad leverbaar GROOTSTE ASSORTIMENT

1 kilo Kangoeroe gouden munt (diverse jaren)

Meer afbeeldingen

1 kilo Kangoeroe gouden munt (diverse jaren)

E-mail naar een vriend

Schrijf de eerste beoordeling van dit product

Op aanvraag

Snel overzicht

1 kilo Australische Kangoeroe! Dat is 1 kilo puur goud (24 karaat). De 1 kilo gouden Kangoeroe van Australië, behoort tot de grootste munten ooit geslagen. Overal moeilijk te verkrijgen, maar deze ‘kilo knaller’ is nu eindelijk ook in Nederland te koop!


De 1 kilo Australische kangoeroe werd in 1991 voor het eerst uitgegeven. In  dat eerste jaar had de 1 kilo beleggingsmunt de nominale waarde van 10000 Australische dollar. Vanaf 1992 tot aan de dag van vandaag, heeft de 1 kilo gouden Australische Kangoeroe munt een nominale waarde van 3000 Australische dollar. De grote beleggingsmunten (2 ounce, 10 ounce en 1 kilo) werden geïntroduceerd met de achterliggende bedoeling om de premies laag te houden.

1 kilo Nugget / Australian Kangaroo
Van 1986 tot 1989 waren deze munten getooid met de afbeelding van de ‘Nugget’, de grootste goudklomp die ooit in Australië werd gevonden. In 1989, werd besloten voortaan een Australische kangoeroe te gebruiken in het design, een beter herkenbaar Australisch symbool. Het unieke van de Australische Kangoeroe munten is, dat het ontwerp van de kangoeroe  ieder jaar veranderd. Maar het bijzondere aan de grote beleggingsmunten, zoals de 1 kilo Australische Kangoeroe is juist, dat het ontwerp van de kangoeroe altijd hetzelfde is. Hier staat altijd de ‘red kangaroo’, de rode kangoeroe, afgebeeld. Het woord “Nugget” stond nog tot 2008 op de voorzijde van de munt gestempeld. “Kangaroo-Nuggets” is dan ook een nog veel gebruikte naam voor deze beleggingsmunt. De gouden munt staat tegenwoordig bekend onder de naam "Australian Kangaroo" oftewel de Australische Kangoeroe.

*Afbeelding is een voorbeeld

* De getoonde afbeelding is een voorbeeld, het geleverde product kan hiervan afwijken. Dit product wordt nieuw geleverd direct van de producent. U ontvangt het product in een muntcapsule.
** Het aangegeven gewicht heeft uitsluitend betrekking op het gewicht van het edelmetaal. Het totale gewicht van het product kan hierdoor afwijken.
*** Getoonde prijzen zijn inclusief BTW (indien van toepassing).

Prijs op aanvraag Ja
Fabrikant Perth Mint
Metaal Goud
Gewicht van edelmetaal 1 kilogram
Zuiverheid 999,9/1000
Kwaliteit UNC
Jaartal Diverse
Afmeting Ø 75,30 X dikte 13,90 mm
Nominale waarde AU$ 3.000,-
Certificaat Nee
Herkomst Australië
Levertijd Op aanvraag
BTW Tarief 0% tarief

Schrijf uw eigen beoordeling

Uw beoordeelt het product: 1 kilo Kangoeroe gouden munt (diverse jaren)

Hoe waardeert u dit product?*
  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Product waarde  • Reload captcha