Skip to Store Area:

Goudpensioen

Veel producten uit voorraad leverbaar SNELLE LEVERING

 Veel producten uit voorraad leverbaar WINKEL IN AMSTERDAM

 Veel producten uit voorraad leverbaar ALTIJD ACTUELE PRIJZEN

 Veel producten uit voorraad leverbaar VEILIG BETALEN

 Veel producten uit voorraad leverbaar GROOTSTE ASSORTIMENT

1 gram Andorra Eagle gouden munt (diverse jaren)

Meer afbeeldingen

1 gram Andorra Eagle gouden munt (diverse jaren)

E-mail naar een vriend

Schrijf de eerste beoordeling van dit product

Op aanvraag

Snel overzicht

De 1 gram Andorra Eagle is 's werelds eerste 1 gram gouden munt. De Eagle is vervaardigd uit 99,99% zuiver goud en heeft een nominale waarde van 2 Diner. Dit muntje is zowel interessant voor investeerders als verzamelaars.De 1 gram Andorra Eagle is een product van de Bavarian Mint, in samenwerking met het vorstendom Andorra en de wereldwijde licentiehouder Castell Mint. De 1 gram Andorra Eagle is ’s werelds eerste gouden munt ter wereld die precies 1 gram van 99,99 % zuiver goud bevat. De munt werd in 2012 geïntroduceerd en heeft een diameter van 13,92 mm en is 0,6 mm dik . Deze kleine gouden munt is ongeveer even groot als 2 Euro cent en heeft een nominale  waarde van 2 Diner. Golden Andorra Eagles zijn ook verkrijgbaar in andere maten met de waarden van 100, 50, 25, 10, en 5 Diner.

De Eagle uit Andorra
Andorra is een klein vorstendom van slechts 470 km ² en deelt zijn grenzen met Frankrijk en Spanje. De officiële munteenheid van Andorra is de Euro. Vóór de invoering van de Euro, maakte Andorra gebruik van de valuta van de naburige landen: de Franse frank en de Spaanse peseta. De munteenheid Diner is een kunstmatige valuta die is gebruikt sinds 1977. Hoewel de 1 gram goud Andorra Eagle een wettig betaalmiddel is, wordt deze munt van goud als herdenkingsmunt beschouwd en is daarom bijzonder interessant voor investeerders en verzamelaars.

Andorra Eagle bestellen
U kunt de Andorra Eagle eenvoudig en direct bestellen via onze webshop. U heeft keuze uit een aantal verschillende opties voor de  betaling en levering van uw gouden munt, waaronder betaling via iDeal en pick-up in onze winkel. Als u een vraag hebt over bestellen, betalen, of levering, neem dan een kijkje op de pagina met veelgestelde vragen. U kunt ook contact met ons opnemen via contactformulier, instant chatdienst of per telefoon.

* De getoonde afbeelding is een voorbeeld, het geleverd product kan hiervan afwijken. Dit product wordt nieuw geleverd direct van de producent. U ontvangt het product in een originele muntcapsule.
** Het aangegeven gewicht heeft uitsluitend betrekking op het gewicht van het edelmetaal. Het totale gewicht van het product kan hierdoor afwijken.
*** Getoonde prijzen zijn inclusief BTW (indien van toepassing).

Prijs op aanvraag Ja
Fabrikant Diverse
Metaal Goud
Gewicht van edelmetaal 1 gram
Zuiverheid 999,9/1000
Kwaliteit UNC
Jaartal Diverse
Afmeting Ø 13,92 mm x dikte 0,6 mm
Nominale waarde 2,- Diners
Certificaat Nee
Herkomst Andorra
Levertijd Op aanvraag
BTW Tarief 0% tarief

Schrijf uw eigen beoordeling

Uw beoordeelt het product: 1 gram Andorra Eagle gouden munt (diverse jaren)

Hoe waardeert u dit product?*
  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Product waarde  • Reload captcha